Čokoláda se dělí na 3 základní druhy – mléčnou, hořkou a bílou. Hořká čokoláda má největší podíl kakaové hmoty a nejmenší podíl cukru. Dále obsahuje kakaové máslo – surovinu, která se získá lisováním z kakaového bobu.
Hořká čokoláda je vhodná při dietě, nebo také jako afrodiziakum.
Naopak mléčná čokoláda obsahuje pouze kolem 30 % kakaové hmoty, více cukru a také mléko, které může být i sušené.
Bílá čokoláda obsahuje pouze cukr, mléko a kakaové máslo – není zde tedy zastoupena kakaová hmota, proto v některých zemích nesmí být ani jako čokoláda nazývána a prodává se jako bílá pochoutka.
Tato webová stránka používá cookies
Můžete buď všechny povolit níže tlačítkem „Souhlasím se všemi“, odmítnout nebo nastavit podrobně "Detailní nastavení". Výběr můžete také později změnit.